Duurzaamheid

Een visproduct van Sea Fresh is niet alleen erg lekker, maar ook duurzaam. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit gecertificeerde vissoorten. Niet alleen MSC- en ASC-gecertificeerde producten, maar ook (h)eerlijke biologisch gekweekte vis.

Maar met alleen certificeringen op papier komen we er natuurlijk niet. Onze trots is toch wel hetgeen wat wij inmiddels bereikt hebben op de Filipijnen. In nauwe samenwerking met het WNF, zijn wij bezig om de handlijn gevangen tonijn te verduurzamen, met als uiteindelijke doel het MSC-certificaat voor deze geelvintonijn. Vissers en producenten op de Filipijnen worden getraind en geschoold, om zo niet alleen een kwalitatief maar ook een duurzaam stukje tonijn te kunnen bieden.

Biologische aquacultuur

Biologisch is de meest duurzame manier om vis te kweken. Het milieu wordt gespaard, natuurlijke bronnen in stand gehouden en bovenal het welzijn van de vis wordt gerespecteerd. Een (h)eerlijke keuze is bijvoorbeeld onze biologische zalmfilet!

Download certificaat

Veilig verwerkt

De visproducten van Sea Fresh worden in een state-of-the-art fabriek geproduceerd en verpakt. Voedselveiligheid en hygiƫne wordt zeer serieus genomen, omdat wij beseffen dat ons product direct naar de consument gaat. Om de standaard zo hoog mogelijk te houden laten wij ons jaarlijks onaangekondigd auditen, met een score van jaarlijks 95% of hoger.

Download certificaat

Duurzaam gekweekte vis

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Het is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis, alleen het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis. Het keurmerk heeft regels voor minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. Sea Fresh is een voorloper geweest in de vermarkting van ASC-gecertificeerde zalm uit Noorwegen.

Download certificaat

Verantwoord gevangen vis

Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee. Verder kenmerkt duurzame visserij zich door weinig bijvangst.

Download certificaat